İçerik Pazarlama Trendleri; 2020

İçerik Pazarlama Trendleri; 2020

2020 İçerik Pazarlama Trendleri

2020 içerik pazarlama trendleri, teknolojinin evrimiyle doğru orantılı olarak geçen yıldan beri çok değişti. Başlangıçta, içerik pazarlaması daha çok trend olan bir terim gibiydi ve şirketler bunu pazarlama için bir deney olarak görüyorlardı. Günümüzde, içerik pazarlaması bir markanın pazarlama stratejisi için bir zorunluluk haline gelmiştir.
Yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak için kanıtlanmış bir pazarlama kanalı haline geldi. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını test etmek ve kanıtlamak için çeşitli kanalları ve analitik araçları içerecek şekilde gelişti.
Bu makale, trend olan güncel içerik pazarlama uygulamalarını, geleneksel yöntemlerle tutarlı bir şekilde nasıl çalıştıklarını, 2020’de veri odaklı içerik pazarlamanın neden daha kritik hale geleceğini, sektördeki yeni gelişmeleri ve daha fazlasını ele almaktadır. Ancak daha derine inmeden önce, içerik pazarlamasının 2019’da nasıl olduğuna hızlıca bakalım.
2019 İçerik Pazarlama Trendlerine Genel Bir Bakış
2019 yılında hazırlanan i̇çerik pazarlama raporlarına göre, geçtiğimiz yıl içerik pazarlamayı şirketlerin büyük bir çoğunluğu kullandı. En başarılı şirketler, dijital pazarlama stratejileri içinde bulunan içerik pazarlamasına büyük bir bütçe ayırdılar. Çünkü işletmeler, kendileri için değer gördükleri için bu stratejileri denemeye hazırdır.
Yazılı olarak, basılı içerik cazibesini yitirirken, videolar, canlı akış ve webinar gibi online görsel ve işitsel içerikler popüler hale geldi. E-Kitaplar, infografikler gibi yazılı içerik biçimleri de içerik pazarlamada trend hale geldi.

2020 Yılında Ortaya Çıkan İçerik Pazarlama Trendleri

Şimdiye kadar çok daha yeni pazarlama yollarının keşfedilmesiyle, bir veya birkaç içerik pazarlama kanalını kaçırmak, şirketler için olası satış kaybına ve iş fırsatlarının kaçmasına yol açabilir. Bu amaçla, 2020’de izlemeniz gereken en iyi içerik pazarlama trendlerini ve trendlerle birlikte ortaya çıkan bazı iş fırsatlarını derledik. 2020 içerik pazarlama trendleri dosyasını sizler için hazırladık.

1. Dinamik ve Kişiselleştirilmiş İçerik

Modern tüketici son derece kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi istiyor ve kendileriyle ilgili olmayan genel bilgileri neredeyse anında reddediyor. Araştırmalar, müşteri ihtiyaçlarına öncelik vermenin geçen yıl başarılı pazarlama stratejilerinden biri olduğunu gösteriyor. Müşteriler, satın alma yolculuğu boyunca onlara rehberlik edebilecek ve bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olabilecek bilgileri ve güvenilir mesajları tercih ediyor.
Araştırmalar, kişiselleştirmenin müşteri ilişkilerini ilerletmeye yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Müşterilerin büyük bir çoğunluğunun beklentileri kişiselleştirilmiş bir pazarlama deneyimidir.
İçerik stratejilerine kişiselleştirme eklemenin daha iyi müşteri deneyimleri sunmak, sadakati artırmak ve ölçülebilir artış ile yatırım getirisi oluşturmak gibi birçok yararı var. E-posta 2019’da en kişiselleştirilmiş kanaldı ve bunu web sitesi, yüz yüze iletişim, online reklamcılık, mobil uygulamalar ve web uygulamaları izledi.
Müşterilerle iletişim kurmanın ve dikkatini çekmenin yeni ve ilgi çekici yollarını yaratmaya odaklanan işletmelerle, bu kişiselleştirme trendi 2020’de çok önemli hale geliyor.

2. Sanal Gerçeklik (VR), Artırılmış Gerçeklik (AR), Chatbotlar ve Etkileşimli İçerik

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğe sahip platformlar 2020’de popüler bir trend olmaya devam edecektir. AR (artırılmış gerçeklik), çevrenizdeki gerçek dünyayı güçlendirerek kullanıcıların gerçek şeylere bakarken sanal öğeleri veya bilgileri görmelerini sağlar. Snapchat’in selfie çeken lensleri, AR’nin otantik bir örneğidir.
Diğer taraftan, sanal gerçeklik ise kendinizi tamamen yeni, sıfırdan yapılmış bir sanal dünyaya sokmanıza izin verir. VR teknolojisi AR’den daha pahalıdır ve bu yüzden hala yaygın hale gelmemiştir. Şu anda, AR ve VR’yi kullanmak için pazarlama fırsatları hala yeni olmakla birlikte, her gün heyecan verici uygulamalar oluşturulmaktadır. Bu, yaratıcı içerik pazarlamacıları için bir fırsat olarak görülebilir. VR popüler hale geldikçe, sürükleyici reklamlar mesajınızı potansiyel müşterilere ulaştırmak için gerçekten eşsiz bir yol olarak değerlendirilecektir.
2020’de chatbotların müşterilerle birebir görüşmelerin büyük çoğunluğunu gerçekleştireceğine inanılıyor. Gelecekte chatbotlar yapay zeka, doğal dil işleme ve makine öğreniminin ilerlemesi ile daha sağlam hale gelecek.
Chatbotların en büyük yararı, müşteri temas noktalarında 7/24 kullanılabilir olmalarıdır. 2020’de, yapay zeka destekli chatbot’ların başarısı için önemli bir parametre, senaryolar, doğal dil işleme araçları ve botların başa çıkabileceği sorgularda perde arkasında çalışan insanlar olacak. İşitsel veya metinsel yöntemlerle bir müşteriyle iletişim kurmak için bir sohbet botu oluşturulur.
Genellikle bir web sitesinin ana sayfasında müşteri hizmetleri personeli olarak veya bir işletmenin telefon hattında otomatik sesli yanıtlar vermek için kullanılırlar. Chatbotlar, önceki konuşma verilerinden gelecekteki konuşmaları oluşturmalarına yardımcı olan makine öğrenme yeteneklerine sahiptir.
İşletmeler, müşterileri ile güvenilir bir ilişki kurmak ve etkileşim kurmak için chatbotların gücünü kullanabilirler. Bir kerede, çok sayıda ziyaretçi web sitenizi ziyaret ediyor olabilir. Bu nedenle müşteri hizmetleri temsilcileri yerine yüzlerce müşteriye aynı anda cevap verebilecek bir makineye sahip olmanız avantajlıdır. Ayrıca, sohbet botları daha hızlı ve uygun maliyetlidir.

3. Video ve Podcast İçerikleri

Video müşteri yolculuğunun her aşamasında ve marka bilinirliği yaratmak için önemli bir bileşen olmaya devam etmektedir. Aslında, kullanıcılar satın almak amacıyla bir video izlemeyebilir ancak keşfe açıktır. Videolar aksiyonu başlatabilir ve bazen de satın alma eyleminin gerçekleşmesini sağlayabilir. Bugünün kullanıcıları, yeni ürünler ve hizmetler hakkında bilgi edinmek için diğer tüm içerik biçimlerine göre videoyu tercih ediyor. Canlı video ve anketler gibi etkileşimli içeriklerle giderek daha fazla entegre ediliyor.
Ülkemizde podcast dinleyicilerinin sayısı son on yılda neredeyse iki katına çıksa da, podcast’ler şu anda çok fazla kullanılmıyor. İşletmelerin çoğunluğu podcast’lerin arkasındaki gerçek potansiyelin farkında değil. Podcast’ler bilgi ve eğlencenin mükemmel bir kombinasyonudur. Kuşkusuz ilgi çekici bir kanaldır.İşletmeler ve dinleyiciler için yararlı bir ortamdır.

4. Sesli Arama ve Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler

2020 içerik pazarlama trendlerinden birisi de sesli aramalardır. Bu durum uzun kuyruklu anahtar kelimelerin sıralama alması anlamına gelir. Araştırmalara göre, ses ve görüntü aramaları 2020’de tüm aramaların en az yarısını oluşturacak. Şimdi bu çok büyük bir gelişme! Teknoloji geliştikçe, şirketler, sesli aramalara daha odaklanmış olacak ve akıllı cihazlar aracılığıyla sesli aramalara hitap edebilecekler.
Alexa ve Google Home gibi sesli arama cihazlarının tüketiciler arasında artan popülaritesi ile işletmeler artık dijital pazarlama planlarına dahil edilecek bir ses stratejisi geliştiriyorlar. 80’lerden en sevdiğiniz şarkıyı çalmaktan, oturma odanızın ışığını yatak odasından kapatmaya kadar sesli arama fırsatları sınırsız…
Bu değişen kullanıcı davranışı ile alakalı kalmak için, şirketlerin ses stratejisi için SEO optimizasyonu ile içerik stratejilerini değiştirmeleri gerekmektedir. Alexa ve Google Home, sesler arasında ayrım yapabilir ve kişiselleştirilmiş ve doğru sonuçlar verebilir. Sesli arama etkileşimleri metin aramalarından daha az zaman alır ve bu nedenle meşgul tüketiciler için mükemmel bir seçimdir.
Düzenli, son derece alakalı, yüksek kaliteli içerik oluşturan şirketler bu arama sonuçlarında önemli noktalar elde ediyor. Markanız düzenli olarak iyi yazılmış, kitlenizin birincil gereksinimlerine ve zorluklarına dokunan ve bunları çözen yetkili içerik yayınlıyorsa, zaten yüzde 80’i tamamlamışsınız demektir.
Geri kalan yüzde 20’si, ultra kişiselleştirilmiş içerik oluşturmak için uzun kuyruklu, anlamsal anahtar kelime öbeklerini dahil ederek sesli arama trendlerini daha iyi optimize etmek için SEO stratejinizi optimize etmek olacaktır.

5. Veriye Dayalı İçerik Pazarlaması

Bugünün içeriği, yaratıcılık ve verilerin bir karışımıdır. Veriye dayalı içerik stratejisi, veri analizinize dağıtım sonrası içerik etkinliği metrikleri ile içerik oluşturmanın kendisini bilgilendiren veriler olmak üzere iki şekilde yardımcı olabilir.
Peki, bu ne anlama geliyor? Veriler içeriğinizin, hedef kitlesiyle bağlantısının olup olmadığını ve ne kadar bağlantı kurduğunu belirlemenize yardımcı olur. Aynı zamanda bu verilerin ve metriklerin içerik oluşturma sürecinizi nasıl ön plana çıkarabileceğini de aklınızda bulundurmanız gerekir. Trafik, etkileşim oranları ve dönüşümlerin kaydını tutmanız gerekir.
Bu aynı zamanda otomasyon, içgörü, kampanya takibi açısından büyük değer sunan araçların kullanılmasını gerektirir. Bu araçlar sayesinde işletmeler artık bu ürünlerle ortaklık kuruyor. Google Adwords, Google Analytics, MailChimp, Asana, BuzzSumo, MeetEdgar, Buffer, Hootsuite bu tür araçlara örnektir.

Yazı Etiketleri:

Leave a comment