2020 Yılında En Çok Kullanılacak SEO Trendleri

2020 Yılında En Çok Kullanılacak SEO Trendleri

2020 Yılında En Çok Kullanılacak SEO Trendleri

SEO trendleri, her geçen gün dijital araçlarla birlikte değişiyor. Yapay zeka SEO dünyasını daha fazla etkilediğinden, yeni trendlere uyum sağlamak çok daha fazla çaba gerektirecek. Şimdi, trendler her yıl değil, aylık veya hatta günlük olarak değişme eğiliminde olsa da, bu değişiklikler her zaman önemli değildir.
Ancak, 2020 yılı SEO dünyasında çok fazla değişime gebe olacak. Şimdiye kadar hepimizin yaşadığı SEO’ya dair zorluklara yönelik çözümlerin önemli ölçüde değişmesi gerektiği anlamına geliyor. En azından stratejik bir bakış açısından değişim kaçınılmaz oluyor. 2020 yılına geçmeden önce 2019 SEO trendlerini kısaca özetleyeceğiz. Sizler için hazırladığımız 2020 SEO trendleriyle ilgili ayrıntılar için okumaya devam edin.

2019 Seo Trendleri

2020 SEO trendlerinden önce 2019 yılına kısaca bir genel bakış sunmamız gerekir. 2019 SEO trendleri, 2020 yılına bizleri hazırladı.

1. Sesli Aramanın Yükselişi

Bugünün potansiyel müşterileri Alexa, Google Home, Siri, Cortana ve benzeri kişisel yardım uygulamalarının ve cihazlarının kullanımıyla yanıt arıyor. Kullanıcılar genellikle “ikinci el kitapları nereden satın alabilirim?” veya “en yakın restoran nerede?” şeklinde sorularla arama yaparlar. Çoğu kişi farklı konuşur, yazar ve sesli arama uygulamaları konuşma sorgularını daha yaygın hale getirir. Kullanıcılara, bir dizi anahtar kelime yazmak yerine soru sormayı öğretiyor.
Sesli arama popüler hale gelirken eski moda yazarak aramadan uzaklaşıyoruz.

2. Kaliteli İçerik Geliştirme

İçerik kraldır. İnsanlar sitenizde bir şey arıyor ve yüksek kaliteli içerik ziyaretçilere sitenizde daha uzun süre kalmak ve sitenizle daha fazla etkileşimde bulunmak, SEO performansınızı artırmak ve muhtemelen satışları artırmak için bir neden verir.

Yüksek kaliteli içerik, sizinle potansiyel müşteriler arasındaki güveni kolaylaştırmak için harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Uzmanlığınıza ve işletmenizin neye odaklandığına hitap eden içerikler sağlayın. Bu, etkileşimi artırmakla kalmaz, aynı zamanda bir soruyu gerçekten yanıtladığınızdan emin olarak SEO performansınızı da artırır.

Videonun, çoğu web sitesindeki en az kullanılan içerik biçimlerinden biri olduğunu unutmayın. SEO söz konusu olduğunda metin genel olarak en önemli olsa da, videolar bekleme süresini artırır ve hemen çıkma oranını azaltır. Ayrıca, videolar paylaşılabilir, yani viral olma ve orijinal videoya geri dönme potansiyeli harikadır.

3. Kullanıcı Verilerinin Korunması

Son yıllarda web sitesi korsanlığı ve kişisel veri hırsızlığı haberleri yüzünden çoğu internet kullanıcısı, internete her giriş yaptıklarında hassas bilgilerinin risk altında olduğunun farkındadır. Web siteniz güvenli değilse, 10 kullanıcıdan 8’i web sitenizden ayrılır.
Kullanıcıların bilgi güvenliği için web sitesi bağlantınızı bir https protokolüne dönüştürmeniz ve daha fazla web güvenliği için SSL sertifikaları almanız çok önemlidir.

4. Mobil Öncelikli Dizine Ekleme

Google, 2018’de, web sitelerini mobil cihazlarda sağladıkları UX kalitesine göre sıralayan mobil ilk dizinini yayınladı. Google nihayetinde içeriğin mobil sürümüyle, söz konusu içeriğin SERP’lere (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) nereye yerleştirileceğine karar verir. Bir sitenin mobil ve masaüstü sürümleri varsa, dizin mobil siteyi ekler mobil sürüm yoksa, masaüstü sürümü normal ile aynı dizine eklenir.
Google, masaüstü içeriğini öncelikli olarak dizine ekleyerek başladığında, mobil arama sonuçları sıkıcı derecede yavaştı. Mobil indekslemeye öncelik vermek, masaüstü bilgisayarların ve dizüstü bilgisayarların daha büyük işlem motorlarına sahip olduğu düşünüldüğünde, zayıf yükleme sorununu ortadan kaldırır.

2020 Yılı SEO Trendleri

Artık Google’da aradığınız kelimede organik aramaların üzerinde daha çok ücretli reklam ve featured snippets görüyorsunuz değil mi? Bu bölümler, çoğu zaman organik arama sonuçlarının üzerinde görünür, bu da ciddiye alınması gerektiği anlamına gelir.
Ayrıca Google, sorguyu yazarken, bu yanıtı web sitesine yönlendirmeden önce yanıt sağlamayı test ediyor. Bu nedenle, bazı yeni gelişmeler var ve yakında SEO’nun kuralları değişiyor.

1. Marka geliştirme

Google, yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak kullanıcıların tam olarak aradıklarını sağlamaya güçlü bir şekilde odaklanmaktadır. Hem Google’ı hem de kullanıcıları tatmin eden marka olmanız gerekli. Peki ne yapmalısınız?
Hikaye anlatımı bu noktada önemli hale geliyor. Markanızı bir hikaye haline getirin. Web sitenizin her köşesinden müşterilerinizle iletişim kurun. Bir sorun, ihtiyaç ya da soru ortaya çıktığında onlara çözümler sunun.
Bu, web sitenizi ilk kez ziyaret ettikleri zaman karşılaşabilecekleri sorunları çözen bir marka olarak hatırlamaları anlamına gelir. Marka farkındalığı yaratın. Markanızı oluşturmak ve hizmetlerinizle bir şekilde bağlantılı herhangi bir şey ararken insanların bu konuda bilgi edinmesini sağlamak için daha fazla yatırım yapın. Her blog yazısında kullanıcılar, nişinizde 1 numaralı marka olduğunuzu bilmelidir. Bu, sayfalarınızın ve yayınlarınızın tasarımını, içerik oluşturma sıranızı, hedef kitleye nasıl hitap ettiğinizi, sunduğunuz şeyleri ve sorgularına nasıl yanıt verdiğinizi içerir.

2. İçerik optimizasyonu

Google botlar artık bir sorgunun bağlamını ve gerçek anlamını anlamak için makine öğrenimini kullanacak ve kullanıcılara en iyi eşleme yanıtını sağladığınızdan emin olacak. BERT güncellemesinden sonra artık anahtar kelimeler, dahili veya harici linkler yerine bir makalenin bağlamı önemli hale geldi. Bununla birlikte, bu henüz mükemmel bir şekilde ilerlemiyor ve tam potansiyeline ulaşana kadar biraz zaman alacak gibi görünüyor ancak bu gelişmeyi görmezden gelmeyin.
Her ne kadar bu büyük bir mesele olsa da ve dünya çapında 80’den fazla ülkede içeriği etkilese de, bu aslında yeni bir şey değil. Google, makale yazarken en önemli şeyin, bilgilendirici ve ilginç olması ve belirli bir sorgu için değer sağlaması gerektiğinde her zaman ısrar etmiştir. BERT güncellemesi, Google’ın amaçlarının yalnızca mantıklı bir sonucudur.
Bu güncellemeyi göz önünde bulundurarak içeriklerinizi eğlenceli, ilginç, bilgi verici ve kullanıcı odaklı olarak optimize etmeniz artık bir gerekliliktir.

3. Uzmanlık, Otorite, Güvenilirlik

Bir uzman, bir otorite ve insanların her zaman ve her yerde güvendiği bir marka olmak şarttır. Peki, bu kural 2020 SEO trendleri içinde öne çıkıyor.
Daha az önemli web siteleri, daha az önemli linkler veya daha az önemli makaleler yoktur. Bir soruna bir cevap veya çözüm arayan ve markanıza bağlı bir içerik bulan kişi, bu konuda uzman olduğunuzdan tamamen emin olmalıdır.
2019’dan beri Google, no-follow linkler ve forumlardan linkler eklemiştir. Bu nedenle, olumlu site dışı linkler ve içerikler sitenize daha fazla potansiyel değer kazandırır. Ancak bunun tersi de mümkündür. Markanız ile ilgili kötü içerik, sıralamada zorluk çekmenize neden olur. 2020’de Google, daha önce yok saydığı bu tür linklere bile gerçek bir değer katabilir. Yani, 2020’de linkler oluştururken, bu tür web sitelerini de dikkate alın.

4. Kullanıcılara odaklanın

2020 SEO trendlerinden birisi de, BERT güncellemesine güçlü bir şekilde bağlıdır. Kullanıcıları her şeyin merkezine koymak, işlerin çalışma şeklini değiştirir. Web sitenizi ziyaretçilere odaklamak özellikle potansiyel müşterileriniz için öne çıkmak şarttır.
Google yönergelerini çok ciddiye almanızı ve ardından bunları kullanıcıların belirli gereksinimlerine göre ayarlamanızı öneririz. Bu şekilde hem web sitenizin ziyaretçileri hem de arama motorları için değerli hale gelirsiniz.

Daha fazla sorgu için harita sonuçları ekleyen Google, profilinizi işletmeniz için çok daha değerli hale getirme eğilimindedir. Bunu göz önünde bulundurarak, Google My Business profilinizi düzenlemelisiniz.
İşletme unvanı, marka adınız veya marka konumunuz gibi bilgileri Google My Business profilinize ekleyin. Eğer bir mağazanız varsa ve buradan müşterilere hizmet veriyorsanız, hizmet konumunuzu ayarlayın. Bunu ciddiye alın çünkü Google, konumu ayarlayan ve orada müşterilere hizmet etmeyen profilleri yasaklar.
İşletme açıklamanızı optimize edin. İşletmeniz hangi sektörde olduğuna dair detaylı bir açıklamayı mutlaka profilinize ekleyin.
Sunduğunuz ürün ve içeriğin ne olduğu hakkında tam bilgi vermek, müşterilerin sizi aramasını veya web sitenizi ziyaret etmesini ve sonunda satışlarınızın artmasını sağlar. Bunun için metinler, indirimler, etkinlikler, görseller ve promosyonlar ekleyebilirsiniz.
Google Analytics aracılığıyla Google My Business verilerini inceleyerek, işletme başarınızı arttırmanız mümkündür.

Yazı Etiketleri:

Leave a comment