Görsel Dünyanın Yeni Üyesi: Instagram Reels

Görsel Dünyanın Yeni Üyesi: Instagram Reels

Görsel dünyanın öncülerinden olan Instagram, 2020 Ağustos ayında yeni özelliği Reels’ı duyurmuştu. Reels; 15 saniyelik, çok klipli, efektler ve ses seçenekleriyle oluşturulan videolardır. İletişimin ve etkileşimin, görüntü ile daha etkileyici hale geldiği günümüz şartlarında mesajınızı Instagram Reels yardımı ile yayabilirsiniz. Videonuz bir mesaj içermek zorunda değil istediğiniz bir akımı gerçekleştirdiğiniz, bir dans ettiğiniz içerikleriniz paylaşabilirsiniz.

Instagram Reels, iki şekilde paylaşılır. Akışta da paylaş seçeneğinin aktif olması ve akışta da paylaş seçeneğinin aktif olmaması. Akışta da paylaş seçeneği aktif olduğunda Instagram profiliniz ızgara bölümünde Reels’ınız gözükür. Eğer aktif değil iste paylaşımınız, sadece profilinizin ızgara kısmının üstündeki Reels bölümünde gözükecektir.

Instagram, Reels için Keşfet’te yeni bir alan oluşturdu. Sadece Reels videolarının bulunduğu Keşfet’te, mesajınız ve içeriğiniz rahatça keşfedilebilir hale geliyor. Akışta da yer alan Reels videoları geniş kitlere ulaşmak açısından avantajlı bir konumda. Hesap gizliliğiniz Reels videolarınızın keşfetme düşmesi açısından önemli. Gizli hesapların Reels videolarına sadece takipçileri erişebilmektedir. Reels videolarını tek tek kaydedebilir ya da galerinizden videolar seçip düzenleyebilirsiniz. Instagram Reels videolarınız yaratıcı düzenleme araçlarını da size sunar.

Instagram Reels Düzenleme Araçları:

Ses: Reels videoları için, Instagram müzik bölümünden istenilen müzik seçip eklenilebilir. İşletmeler, ticari müzik hakları sebebi ile Instagram müzik bölümünü kullanamaz. Fakat işletmeler kendi müziklerini oluşturarak Reels’a ekleyebilirler. Herkese açık hesaplarda oluşturulan sesler başkaları tarafından “sesi kullan” seçeneği ile kullanılabilir.

Efektler: Instagram’ın sayısız efektini kullanarak kendinize özgü Reels içerikleri üretebilirsiniz. Hedef kitlenize uygun efekti Instagram efektlerden seçebilirsiniz.

Hizalama: Reels çok klipli oluşturulabiliyor. Bu sebeple Instagram hizalama özelliği ile bir sonraki klibinizi kaydetmeden, klibinizde objeleri düzenleme şansı sunuyor Klipler arası geçişler oluşturmada yardımcı oluyor.

Zamanlayıcı ve Geri Sayım: Reels çekimleri için birine ihtiyaç duymuyorsunuz. Zamanlayıcı özelliği ile “kaydet” tuşuna basarak, geri sayım sonrası videolarınızı kendiniz çekebilirsiniz.

Hız: Reels videolarınızın hızını değiştirebilirsiniz. Klipleri yavaşlatıp hızlandırarak videolarınızın ritmini ayarlayabilirsiniz.

Instagram son günlerde Reels için yeni güncelleme getirdi. Instagram, Reels üzerinden alışveriş yapılabileceğinin haberini verdi. Reels videolarının üzerinde yer alan “Ürünü Gör” seçeneğine tıklandığında ürünün tüm detaylarını ve vitrini görebilirsiniz. Vitrinden ürünü seçerek alışveriş yapabilirsiniz. Reels için özel oluşturulan Keşfet’te ürünler satın alınabilir hale geldi. Sizde Reels üzerinden ürün satın alabilir veya ürün satabilirsiniz.

Reels işletmeler için oldukça avantajlı bir bölümdür. Marka mesajını eğlenceli ve kalıcı bir şekilde iletmenize yardımcı olur. Yaratıcı olmanızı sağlar. Reels ve Shop seçenekleri ile müşterileriniz eğlenceli videolarınızın bir tık ilerisinde kalıyor olacak.

Yazı Etiketleri: